dimarts, 24 de març del 2009

CONVERSA AMB... Dafnis Balduz: "L'ofec que havia de transmetre a 'Forasters' va ser dur"

L'actor vilanoví Dafnis Balduz, conegut pel seu paper de Xavi a la sèrie Ventdelplà, intervé en l'últim film de Ventura Pons, Forasters, una pel·lícula que ens mostra que els autèntics forasters no són els veïns vinguts d’altres cultures, sinó nosaltres mateixos. Hem parlat amb ell d'aquests i d'altres temes.

Òscar Marín: Què ha estat el més dolç i el més dur del rodatge de Forasters?

Dafnis Balduz: Entrar en la repressió que el personatge pateix per l’època no va ser fàcil. L’ofec que havia de transmetre va ser dur, però un plaer a la vegada. Dolç va ser tot el procés. El treball amb l’Anna Lizaran, amb el Ventura... Em van cuidar tant! Una gran experiència que no oblidaré.

Ò.M.: Ha estat el teu paper més difícil?

D.B.: Ha estat el personatge més complex que he fet en cinema, juntament amb en Joan de L’illa de l’holandès, de Sigfrid Monleón. Però estic més satisfet amb el de Forasters per una qüestió d’edat. Ara sóc més conscient de tot i puc veure amb una mica més de claredat la profunditat de les coses. Quan vam fer L’illa... jo tenia 16 anys i el punt de vista de tot plegat era molt diferent. Tot i així, aquella pel·lícula la vaig gaudir intensament, vaig aprendre molt. Me l’estimo molt, L’illa de l’holandès.

Ò.M.: A Ventdelplà li deus part de la teva fama actual. Què té de bo la tele que no et dóna el cinema?

D.B.: És una manera de treballar diferent. El ritme és molt més frenètic. A mi el que m’agrada de veritat és poder treballar al cinema, al teatre i a la televisió de manera alternada. És molt enriquidor com actor passar d’un mitjà a l’altre amb certa regularitat. No et permet apalancar-te gens.

Ò.M.: Et queden molts anys de carrera. Quin personatge t’agradaria que et proposessin?

D.B.: Hi ha molt personatges interessants ja fets i més encara que estan per escriure. No en tinc cap que desitgi especialment. Ara mateix podria dir-te més aviat amb qui m’agradaria treballar per endinsar-me en un personatge, que no pas el personatge en sí.

Ò.M.: Doncs amb quin director t’agradaria treballar?

D.B.: Clar... Són molts... Des d’Àlex de la Iglesia, Almodóvar, Eastwood, Gus Van Sant, Stephen Frears, Francis Ford Coppola... fins a Cesc Gay, Alberto Bernard... No acabaria. Hi ha bastants directors que admiro profundament.

Ò.M.: I un actor o una actriu que admires?

D.B.: Sean Peen és magnífic. Honest, intel·ligent, autèntic. Un dels actors més interessants del moment. Anna Lizaran és la millor actriu que mai he tingut davant. Però me n’agraden molts: Francesc Orella, Meryl Streep, Susan Sarandon, Carmen Maura, Rosa Renom, Manel Barceló, Emma Vilarasau (no us la perdeu a L’infanticida)... Ja veus.

Ò.M.: Recomana'm un film.

D.B.: Només un??? Un tramvia anomenat Desig, d’Elia Kazan.

Ò.M.: I una pel·lícula catalana?

D.B.: Actrius, de Ventura Pons.

Ò.M.: Al nostre bloc ens agrada citar frases dels films que recomanem. Recordes alguna frase de cinema?

D.B.: “Lo siento. No puedo evitarlo.” John Malkovich li deia una frase, més o menys com aquesta, a la Michelle Pfeiffer a Les amistats perilloses, de Stephen Frears.

Ò.M.: El teu projecte més immediat és...

D.B.: Començo a gravar una nova temporada de Ventdelplà. M’encantaria dir-te que m’espera una pel·lícula aviat, però de moment no és així.


Ò.M.: Paciència, tot arribarà...

1 comentari:

  1. Hola Òscar,

    Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

    T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

    Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

    Salutacions i felicitats pel bloc!

    Daniel García Peris
    www.danielgarciaperis.cat

    ResponElimina