dilluns, 1 de juny del 2009

Abans de l'alba (1995)

Hi ha comèdies romàntiques intel·ligents? Sí, n'hi ha, i Before sunrise n'és una. Richard Linklater aconsegueix retratar una cosa tan complexa com el naixement de l'amor amb uns diàlegs plens de saviesa quotidiana, que reflecteixen les inquietuds sentimentals dels joves que freguen la vintena. La naturalitat dels actors (Julie Delpy i Ethan Hawke) i la fotogènia de la ciutat de Viena fan la resta. Del guió en podem rescatar un grapat de perles, com ara aquesta reflexió sobre l'esforç de conèixer l'altre quan comencem a enamorar-nos: "Crec que si hi ha alguna mena de Déu no es troba dins de cap de nosaltres, ni en tu ni en mi, sinó just en aquest petit espai entre els dos. Si hi ha alguna mena de màgia en aquest món, deu trobar-se en l'intent de comprendre a algú, en compartir alguna cosa. Sé que és gairebé impossible tenir èxit, però, la veritat, a qui li importa? La clau deu estar en intentar-ho".



TÍTOL ORIGINAL: Before Sunrise - ANY: 1995 - DURADA: 101 min. - DIRECTOR: Richard Linklater - GUIÓ: Richard Linklater i Kim Krizan - MÚSICA: Fred Frith - FOTOGRAFIA: Lee Daniel - ACTORS: Ethan Hawke, Julie Delpy - PRODUCTORA: Castle Rock Entertainment

1 comentari:

  1. totes dues són una meravella, perquè els diàlegs dela segona part 7 anys després a Paris, alguns , són impagables sobretot el de la Delpy al taxi!!!

    ResponElimina